Suomen uusi maantieteellinen jako. Kehitysideoita otetaan vastaan

 1. Joo tuo kartta ja säde vaihtoehto olisi paras. Joissain palveluissa, esim. nettiautossa on vastaava systeemi, tosin säde taitaa ainakin siellä olla vakio, joka on miinus.

 2. Tää ois oikeesti ihan hyvä idea, mutta torin kehittämisestä vastaavat henkilöt ei välttämättä päivystä täällä.

 3. Kokkola tietenkin pääkaupunki. Osoittanut energiaratkaisullaan kykyä itsenäiseen vahvaan toimintaan. Pietarsaari saa jatkaa kuten nykyäänkin, eli ainoa syy ihmisen käydä pietarsaaressa on korv göranin kebut. Lohtajan käyttöä rantakohteena voisi kehittää muuillekin kuin vaan kurkkusalaatiin pukekeutuneille nuorille.

 4. Sotilasoperaatio lähi-itään on kummasti lyhyempi lento nykyään. Toivottavasti sieltä löytyy öljyä.

 5. Trivia: Virossa ilmansuunta lounas (lõuna) on fiksusti etelässä, koska lounas syödään kello 12 ja silloin aurinko on tässä suunnassa.

 6. Juu yksi kehityskysymys olisi: ottaako jako huomioon maapallon pyöreyden aiheuttaman vääristymän kartalla? Vääristymän huomioiden voitaisiin saada Keski-Lännelle ja Luoteis-Suomelle hieman enemmän alaa. Keski-Länsi esim. saattaisi napata tuolta Haaparannan tienoilta palan itselleen.

 7. Miten olisi vasemmalta oikealle ja sitten ylhäältä alas: lainkuuliais hyvä, neutraali hyvä, kaoottinen hyvä, lainkuulias neutraali, todellinen neutraali, kaoottinen neutraali, lainkuulias paha, neutraali paha, ja kaoottinen paha?

 8. Selkeä ja linjakas. Helpottaa myös resurssien kohdentamista, kun voi jakaa valtion kaikki tulot ja menot yhdeksään yhtäsuureen pääkustannuspaikkaan.

 9. Örkit voi jäädä pois, mutta tänä talvena vois energiansäästötalkoita ajatellen olla hyötyä pikkusesta tulivuoresta. Maalämpöä.

 10. Minä mietin onko tämä joku suosittu juttu muuta kautta vai onko tämä ruotsin redditistä? Olen pyörinyt siellä ja näin Sverige-version tästä aiemmin tänään? Ihan vaan kiinnostuksesta kysyn

 11. Keski-Suomen jos kääntää jollekin englanninkieliselle "Central Finland" niin Oulun seudullehan se menee. Olis kiva jos Jyväskylän seudullakin astuttaisiin Pähkinäsaaren rauhasta 2020-luvulle.

 12. Sopii, jos tämä tarkottaa että verovarat jaetaan tasan joka lohkon kanssa... Toisaalta, olikos se jotain viidesosa kaikesta Suomen viennistä menee tuon Keski-lännen kautta... että en tiiä olisko se edes hyvä kauppa loppupelissä..

 13. Vanhat rajat takaisin ja ne sitten luonnonsuojelualueeksi paitsi Viipuri ja Jäämeren rannalta joku satamapaikka mitkä pikkuhiljaa kunnostettaisiin. Venäläiset tietenkin pitäisi siirtää uusien rajojen taakse.

 14. Heidän kotinsahan se myös on: sinne ovat syntyneet ja siellä ovat oikeutettuja asumaan aivan kuten me suomalaisetkin. Aina voisi tietenkin tarjota jotain porkkanaa, jolla venäläiset saataisiin muuttamaan Venäjälle, mutta ei nyt kuitenkaan ryhdytä etnisiin puhdistuksiin. Ollaan parempia kuin Venäjä, kun ei sorruta sellaiseen. Muuten kyllä kannatettava tuo ennallistamisen ja suojelun ajatus.

 15. Loistava jako. Ensimmäistä kertaa näkee termit etelä-Suomi, keski-Suomi ja pohjois-Suomi käytettävän maantieteellisesti oikein.

 16. Lähi-Itä löytyy jo Helsigistä metroreitin varrelta. Tarvitsee vain ohittaa Herttoniemen pysäkki ja saapuu Lähi-Itään.

 17. Stadi täällä moi. Me tarvitaan vain etelärannikko. Pidetään alin kolmasosa tuosta ja levennetään sitä puolella länteen.

 18. Valtion budjetti voitaisiin jakaa alueille myös tasan 9 osaan niin olisi rahopolitiikka reilua ja tasa-arvoista.

 19. Tai sitten vaan jaetaan kahteen: UUSIMAA - SUOMI. Molemmille oma hallitus. Nykyinen voi siirtyä Uudenmaan hallitsijaksi, niinkuin se nytkin on.

 20. Se mikään jako ole. Ilmatilan hallinta vähintään kuvan kaltainen alua ja jossei enemmänkin kiitos yli 20v yhteistyö lännen kanssa. Poikas valveil on😘

 21. Voitko vetää kaikki kolme alinta osaa vaakaan keskeltä kahtia? Tai no pistäpä kaikki vaakaan kahtia samalla

 22. Keski-Länsi pommitetaan paskaksi ja muutetaan itämeren rannikon Dubaiksi. Kokkolan virallinen nimi muuttuu Las Kokkolakseksi ja sinne perustetaan Loistokasinohotelleja jotta saadaan paikka kokemaan kerrankin elämässään jotain uutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Author: admin