Suomen armeijan kiertoilmaisu "keltainen valtio" jää historiaan: jatkossa Puolustusvoimat puhuu alokkaille suoraan Venäjästä

 1. Tornihuhujen mukaan (joskus siis 20+ vuotta sitten) kun oli komppanioiden asetelmia ja muita katseltu ihan valtionkartalta kysytty että mikäs siinä on kun tämä teoreettinen keltainen vihollinen tulee aina idästä. Skappari oli sitten tuumannut, että voihan ne pirut tosiaan vallata ensin Norjan ja tulla sitten lännestä.

 2. Niin totta, voiaivan ne nykyään olla mitä tahansa separisteja, kuten tuolla vähä etelelämpänäkin.

 3. Pohjois- ja Etelä-Korea sulautuvat ja uudelleenjärjestäytyvät Uudeksi Korean Hyperimperiumiksi joka alkaa uhkaamaan Suomea.

 4. Rökitettiinkö Keltanen Valtio niin pahasti viimisessä loppusodassa, ettei niillä ole enää kanttia taistella?

 5. Parasta intissä oli, kun pääsi aukissa puolen vuoden miesten loppusotaan keltaisen valtion joukkoissa. Sai nukkua ja töhöillä rauhassa ja sitten tehtiin sellaisia avorivihyökkäyksiä missä ei ollut mitään järkeä. Välillä pääsi kunnolla ramboilemaan, kun koko muu joukkue oli kuollut onnistuin livahtamaan selustaan. Tuo venäläinen hälläväliä sotiminen oli hyvin simuloitu. Ei tarvinnut pitää mitään vartiota tai välittää ilmasuojasta.

 6. Itse olin AUK:n santsarina, ja heidän välisodassa opetin asemien rakentamista, navettamista ja esim. paukkuvalojen rakentelua. Ja sitten viimeisenä päivänä kouluttaja sanoi että seuraavana yönä pitäisi tulla yllätyshyökkäys teidän toimesta, niin täytin illan aikana ison nipun lippaita räkäpäillä ja hiihdin yöllä klo 3 ensin laukaisemaan paukkuvalot ja heti perse vaahdossa siitä koukkaamaan selustan kautta. Aikamoinen rambo-fiilis oli paukutella yksin ~30 vastaan mutta onnekseni voin todeta että kyllähän mä tietenkin valtasin asemat! Jos joku muuta väittää niin valehtelee.

 7. Meillä oli aukissa samanlainen keikka. Viimeisessä taistelussa kaverilta olivat rynkyn paukut päässeet loppumaan, jonka jälkeen tämä sai loistoidean alkaa vaikuttamaan vihollisen jalkaväkeen simulaattori-Apilaksella, johon kouluttaja oli ohjelmoinut "loputtomat ammukset". Sai kuulemma yhden taistelijan tuhottuakin.

 8. Meilläkin oli tuo vartio- ja ilmasuojavapautus, mutta taistelut käytiin komppanianpäällikön käskystä niin tosissaan kuin vaan osattiin. Kyllähän siinä taisi työtä riittää hyökkääjällä, vaikka taistelunjohto olikin meillä santsareilla vähän ruosteessa.

 9. Harjoitusvahvuus A2 tai A3, muistaakseni. Kuvaa mahdollista vihollisyksikköä (pikkuisen kun pintaa rapsuttaa, olikohan A2 neuvostodivisioona ja A3 venäläinen erillinen moottoroitu prikaati).

 10. Varareservistä iltaa. Minut on koulutettu taistelemaan vain keltaista vastaan, joten onko nostoväelle tulossa kertauksia?

 11. Hyökkäävä valtio tuli idästä, mutta itselle ei vielä tänäkään päivänä ole selvää hyökkäsinkö vai puolustinko... Ajoin vaa lavettia ja työkoneita siltatyömaille 🕺Muistelen että voitettiin. Tai, saattoi olla toisinkin. Muistutan aivan sitä vanhaa äijää Vääpeli Körmystä 😅

 12. B-miehenä joka oli varusvarasto nakilla 4kk ja vemppas mullibordellin ("jouduin" 5vrk varoleirille heti ku pysty portinvartiaks = toiseks paras leiritys koko inttiaikana) Voin sanoa että ainoat "sotaharjoitukset" joita oikeasti näin oli ku ne nappas tusinan verran b-miehiä hykääjiks Aukin loppusotaan ja voi jeesus sitä haloota ku ne torvelot oli linnottautunu väärään suuntaan ja me hyökättiinki niitten leirin läpi... Oli muuten n, 1500 räkäpäätä per nuppi sillä reissulla nii arvaappa vaan annettiinko mennä!

 13. Olin osa idästä hyökkäävää keltaista osapuolta loppusodassa. Kovat taistelut käytiin Inkeroisten seudulla. Oli kyllä koko armeijan paras harjoitus.

 14. Miksi minun intissä ei ollut mitään noin kivan kuuloista? Se oli vaan jäätävän tylsien vartiovuorojen pyörittämistä ilman että mitään tavallisesta poikkeavaa koskaan tapahtui.

 15. muistetaanpa kuitenkin se tosiasia, että savolaiset ovat sotineet venäläisiä vastaan vuosisatojen ajan.

 16. Meille kyllä sanottiin ihan suoraan että saatiin estettyä Pohjois-Korean kuumailmapallojoukkojen hyökkäys joukko-osastoon.

 17. Heh, muistan kun joskus vuosia sitten (ennen 2014 tapahtumia) lipsautin alikessuna joukkueelle jossain harjoituksessa että "Jos vihollinen tulee muualta kuin idästä, se on kiertänyt" ja sitten mietin että olisiko tuota saanut virallisen PV-heebon asemassa lohkaista. Tänä päivänä varmaan saa. Silloinkin se oli yhtä totta

 18. No mitä vitun NATO-integraatiota tämä nyt on? Noi harjoitusskenaarioiden värit on yleismaailmallisia, ja siellä niitä käytetään jatkuvasti.

 19. Eikai sitä naapurimaa ole ole sotinutkaan virallisella vaatetuksella sitten 2008? Nytkin käynnissä ainoastaan "erikoisoperaatio".

 20. Tuskin harjoituksien hihanauhoja ollaan vaihtamassa mutta se että teoriatunneilla voidaan suoraan puhua että Suomen suurin uhka on Venäjä. Aikaisemmin kun asiaa kierreltiin sanomatta sitä maagista sanaa Venäjä.

 21. Veli venäläinen oli yrittänyt ostaa tontin Rovaniemen lentokentän kupeesta, mutta PV sai käytettyä etuosto-oikeuden.

 22. Meillä aina sanottiin, että vihollinen hyökkää idästä. Jostain syystä skapparit eivät kuitenkaan Venäjää suoraan maininnut.

 23. Jos nyt ollaan rehellisiä, niin vihollinen voi tulla mistä vain. Koskaan ei tiedä, mitä maailmanpolitiikassa tapahtuu, ja kuka on vihollinen 20 vuoden päästä.

 24. Niin ei sitä tiedä mitä ne hurrit keksii..., tai ehkäpä en usko että tätä Suomi - Ruotsi matsia tullaan ottaan muualla kun kiekkokaukalossa enää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Author: admin